Wednesday, March 11, 2015

Як уникнути почуття провини після шоппінгу?..


Хто знайомий з ситуацією, коли виходиш з магазину з оберемком пакетів, приїздиш додому, починаєш розбирати покупки і розумієш, що купила щось гарне, але непрактичне, ще й заплатила за це стільки, що на виписку по кредитці дивитися страшно... а от ще і цілий пакет маєчок-футболочок, які тепер виглядають "нууууууууу...з натяжкою.... так собі"...? - той зрозуміє про що ця стаття. 
Хтось купує сумочку CHANEL за 2.500 $ і чим платити оренду квартири на наступний місяць залишається загадкою, а хтось набирає 5 кофтинок по 99 грн у ZARA, що ніби і не дуже "б'є по кишені", але ці кофтинки так і будуть лежати з етикетками вкутку шафи - масштаби у нас у всіх різні, звичайно, але проблема одна, - почуття провини після чергового походу на шоппінг тихенько шкребе душу...

Хоча радити дівчатам забути про шоппінг - це все одно, що радити дітям не їсти цукерок  (порада ніби хороша, але розумієш, що на практиці її застосувати практиччно неможливо) fashion-редактори провідних глянців світу все ж спробували розібратися в тому, як зробити так, щоб не кусати ліктів на наступний день після походу на закупи:


1. Інвентаризація повсякденного гардеробу


Загляньте у свою шафу: що лежить\висить найближче? Саме ці речі, скоріше за все,  - ті, які носяться практично щодня.

Що зробити?:Виберіть 10 таких речей (взуття і сумки теж) і просто уважно їх огляньте на предмет "зносу", таким чином можна швидко визначити що потрібно оновити у повсякденному гардеробі перш за все.






2. "Дотримуйтеся дистанції" щодо акцій і спецпропозицій. 

Ось маленький секрет: те, як в наш час продавці доносять інформацію про  свою продукцію до потенційних покупців - не просто гарні картинки і цікаві слогани в і-мейл розсилках. а система чітких маркетингових стратегій.
Якщо ви чітко розумієте, що саме вам потрібно придбати - акції, сейли і спецпропозиції корисна річ, але у випадку, коли ви знаєте , що нагальної потреби у покупці немає - всі мейли і банери з "-50%" або "Total SALE" можуть добряче розхитати вашу впевненість. 


Що зробити?: Відпишіться від 5 і-мейл розсилок магазинів, що спокушають вас найчастіше. Якщо вам дійсно потрібно придбати певну річ, це можна буде зробити безпосередньо на сайті продавця (де, до речі, відображається вся та сама інформація про актуальні акції і сейли, яка міститься в і-мейл розсиках).  Вірогідність імпульсивних покупок в такому випадку різко падає, адже покупка вже наперед вами зважена і на вас не тиснуть такі чинники як "супер-акція" чи "спецпропозиція діє тільки протягом 24 годин".

3. Почекайте день перед тим як придбати річ


Стара як світ порада: не купуйте річ, яка сподобалася одразу. Глибоко вдихніть... Видихніть... Спокійно вийдіть з магазину і їдьте додому... Якщо на наступний день бажання купити річ не зникло і не зменшилося, - купуйте. Непотрібні речі забудуться вже за кілька годин.



4. До серйозних покупок потрібно ставитися серйозно

Коли хтось купує новий автомобіль чи будинок, після цього він навряд чи купує ще декілька маленьких дешевих автомобілів чи будиночків. Тому якщо ви, наприклад, придбали дорогу брендову сумку, про яку давно мріяли, для чого невдовзі знову купувати ще кілька дешевих незрозумілих сумочок?..
Тут головне добре все зважити і придбати дійсно ту річ, яка вам пасує, подобається і буде практичним доповненням вашого стилю протягом довгого часу, а не на один сезон.





5. Не женіться за "Мирославами Думами"

Просто через те, що ви побачили фото Мирослави Думи чи К'яри Феррані, де ці дівчата на банальній прогулянці містом одянуті з ніг до голови у Celine чи Chanel і виглядають приголомшливо - не достатньо вагома причина витрачати останні заощадження на такі самі речі. Найвідомішим fashion-блогерам та редакторам глянців брендовий одяг надсилають безкоштовно у рекламних цілях, вони не витрачають, а заробляють на тому, що носять бренди. Потрібно зрозуміти і змиритися, що відсоток таких "попелюшок" порівняно малий і ми не належимо до їх числа.



Що робити?: Дизайнери і креативні директори mass-market брендів дуже уважно стежать за світом високої моди для того, щоб створити образи, які будуть багато чим нагадувати (а іноді навіть копіювати) модні речі з подіумів за доступними цінами. Не гребуйте mass-marketом, просто додавайте в ці образи трохи індивідуальності.

No comments:

Post a Comment